El bloc

Contes meravellosos de la Lola Anglada

Teatre Nu estrena l’espectacle familiar “Contes Meravellosos”

  • L’obra és una adaptació dels contes de l’autora Lola Anglada, un clàssic de la literatura catalana molt poc escenificat
  • Teatre Nu recupera una obra de la literatura catalana i la porta a l’escenari de la mà de joves talents

Teatre Nu estrena aquest diumenge la seva nova producció “Contes Meravellosos” de l’autora catalana Lola Anglada i ho fa a casa, al seu teatre, a La Casa del Teatre Nu de Sant Martí de Tous. “Contes Meravellosos” és una obra tan bonica com oblidada que Teatre Nu ha volgut recuperar de la mà de joves actors que han sabut fusionar el caràcter clàssic de l’obra amb elements totalment actuals.  Aquest és un homenatge a l’autora i il·lustradora Lola Anglada i a totes les artistes que, de manera silenciosa, han marcat les infanteses de moltíssima gent.

Contes Meravellosos és un espectacle per a tots els públics que vol redescobrir uns contes preciosos avui totalment oblidats, i també posar en valor la figura de l’escriptora i il·lustradora Lola Anglada. “Perquè reconèixer i no oblidar els nostres clàssics és també una responsabilitat que tenim com a creadors” – comenta Víctor Borràs, director de l’obra.

Contes Meravellosos parla sobretot de llibertat, de la llibertat que anhelen personatges sotmesos a normes, a tancaments, a enclaustraments, a tòpics. Cada conte és un alè, un cant, una necessitat de volar, de correr, de ser lliure. La bellesa de les il·lustracions, la senzillesa de les paraules, l’element oníric de l’argument, tot plegat constitueix un material de partida fantàstic per deixar-se emportar i per construir un espectacle a partir de l’obra i la figura d’un clàssic com és Lola Anglada.

Un recull de contes entre onírics i fantàstics, que beuen d’Arthur Rackham o de Lewis Carroll, però també d’Apel·les Mestres, i que expliquen històries protagonitzades per infants, animals i objectes a que viuen conflictes ben humans i actuals i que no sempre tenen una solució amable.

L’obra es va estrenar diumenge 12 de març a les 12 hores a La Casa del Teatre Nu, després viatjarà per altres teatres del territori català. Està dirigida per Víctor Borràs, interpretada per Laia Borràs, Mariona Prat, Biel Rossell, Maria Berenguer, Mireia Moncunill i Marçal Giné, que s’alternen. L’escenografia ha anat a càrrec de Joan Pena, la il·luminació de Paula Crespo i l’espai sonor de Mau. L’ajudant de direcció ha estat la Montse Basart i l’administració ha anat a càrrec de la Montse Valentí. Al capdavant de la producció, distribució i vestuari hi ha la Maria Hervàs amb la Mireia Arenós d’ajudant.