Teatre Arrossegat de Catalunya

Us presentem el Teatre Arrossegat de Catalunya, una proposta que neix l’any 2017, però que ve de lluny, de molt lluny. Perquè és una idea que fa anys que ens voltava pel cap, i perquè és un projecte que s’inspira en les companyies itinerants de repertori, que anaven de poble en poble portant el teatre arreu.

Sobre el seu escenari desplegable, sobre el seu carro multifuncional, la companyia del Teatre Arrossegat de Catalunya representa històries universals, obres populars i d’autor que  han esdevingut clàssics de la nostra cultura.  El Teatre Arrossegat, és un teatre de joc, una forma de fer, un estil, una poètica. Amb els elements que han anat acumulant als llargs dels anys, i fent servir les tècniques que han après des de petits, els actors del Teatre Arrossegat expliquen les històries amb entusiasme, fent partícips del seu amor a l’art a tot el públic que troben, grans i petits.

El Teatre Arrossegat es presenta al carrer, a les places, als jardins, als patis, a qualsevol espai que esperi rebre’ls, o allà on ells es puguin presentar per sorpresa. Arriba arrossegant el seu carro que es transforma en un escenari de fusta i, acompanyat per la gent que es troba al seu pas, converteix qualsevol racó en un teatre a punt per gaudir d’històries.

És un teatre que es fa al matí, a la tarda o a la nit, sota el sol o l’ombra, al costat d’un arbre o d’un campanar, davant d’un riu o d’una plaça. On sigui. Qualsevol racó es transforma quan arriben els actors i els trastos del Teatre Arrossegat de Catalunya.

El repertori del Teatre Arrossegat va creixent amb el pas del temps, acumulen històries que aprenen o que simplement tenen ganes d’explicar, i són els pobles, els  llocs on arriba, qui trien. A part, el Teatre Arrossegat també està obert a noves històries a conèixer relats d’arreu que, per mitjà de la seva experiència, es poden transformar en obra de teatre.

El Teatre Arrossegat és un projecte del Teatre Nu, una companyia dins una companyia, un alter ego d’un col·lectiu que sempre havia volgut investigar i fer un teatre que connecta amb tota mena de públic i que ens posa en contacte amb els orígens de la feina del comediant.

Actualment el teatre Arrossegat de Catalunya té en repertori La Cérvola Blanca, llegenda de Sant Martí de Tous, i En Patufet, versió teatral del conte popular escrita en vers. Però el repertori d’aquesta companyia, tan recent però tan antiga a l’hora, creix, i ben aviat seran moltes més les històries que us podran oferir i que vosaltres podreu triar. I recordeu, si teniu alguna idea o proposta, ja ho sabeu, el Teatre Arrossegat la farà realitat sobre el seu escenari i davant del vostre públic.

SINOPSI

La companyia del Teatre Arrossegat de Catalunya es desplaça de poble en poble representant damunt del seu escenari mòbil, el seu extens repertori d’obres de teatre, llegendes, contes i altres històries.

FITXA ARTÍSTICA

Actor i actrius:
Francesc Mas, Elisabet Vallés i Montse Pelfort

Direcció i dramatúrgia:
Víctor Borràs

Escenografia:
Plancton Escena – Joan Pena

Vestuari:
Nídia Tusal

Producció:
Maria Hervàs
Gerard Palomas

DOSSIER ESPECTACLE
VÍDEO
Related Projects

Leave a Comment