Somnis d’Alícia

Somnis d’Alícia és un conte rodat, una història en moviment, un viatge a través del qual el públic es converteix en el protagonista d’una història tan universal com fascinant. La nostra satisfacció a l’hora de realitzar aquest espectacle comença quan arribem a una plaça, a un carrer, a una avinguda i comencem a muntar el titella gegant que el protagonitza. La gent que passeja per pobles i ciutats es pregunta primer què hi fan tres persones feinejant al voltant d’un estrany carro i uns quants ferros.

A poc a poc, les seves preguntes van tenint resposta i en poc més d’una hora descobreixen una nena gegant de més de quatre metres que segueix un conill també gegant. Aleshores pregunten què en farem d’aquella andròmina i nosaltres els diem: teatre, un espectacle de teatre itinerant a través del qual acompanyaran aquell particular però conegut personatge. Quan és l’hora, l’Alícia comença el seu recorregut a través dels carrers del municipi transformant-lo, per una estona, en la seva particular terra de meravelles. Al seu pas, el públic va descobrint moments que el remeten a la història d’aquella nena que un dia es va adormir escoltant els contes de sa germana.Durant el seu trajecte, l’Alícia segueix el conill, saluda a tothom que passa, coneix la reina, plora perquè no vol ser tan grossa, s’arronsa i s’estira encara més; en definitiva comparteix la seva història amb tot aquell que la segueix des del principi o se la troba per casualitat. Al final del recorregut, l’Alícia es torna a dormir i els infants, com si desitgessin que es tornés a depertar seuen al seu voltant i la miren acompanyats de la música de l’espectacle que no ha deixat de sonar en tot el viatge. Quan la desmuntem encara hi ha uns quants nens que miren i recorden el que han vist. Hi ha gent que passa i pregunta si muntem o desmuntem, altres que se n’adonen que s’ho han perdut.

Fer teatre de carrer és tota una experiència, una experiència diferent de la de treballar a la sala. Al carrer, el contacte amb el públic és constant, i la clau de que funcioni està, segurament, en saber-lo transformar, també, en un protagonista més.

Sinopsi

L’Alícia somnia, somnia que es fa gran i esdevé un gegant que camina pels carrers de pobles i ciutats. Mentre segueix un conill que es desplaça botant enèrgicament, la nena descobreix un món ple de fantasia pel qual la guien uns curiosos personatges: els manipuladors de somnis.

Equip artístic

Idea original: Teatre Nu

Adaptació teatral del conte: Teatre Nu

Direcció: Víctor Borràs

Intèrprets: Montse Rodríguez, Clara Galí, Víctor Borràs

Disseny i construcció escenografia i titelles: Teresa Riba, Raúl Martínez i Teatre Nu

Confecció vestuari: Teresa Solà

Música original: Oriol Canals i Ricky Falkner

Producció i distribució: Maria Hervàs

Dossier de l'espectacle

Somnis d'Alícia

Reculls de premsa

le grand bornand premsa alicia

poble espanyol

alicia alcala

tribuna salamanca premsa alicia

Vídeo
La lluna de Joan titellesLaura Guiteras amb Teatre Nu