Mrs. Brownie

Mrs Brownie és un espectacle musical en què el Teatre Nu i la Laura Guiteras hem decidit sumar esforços per a enriquir-nos mútuament. Per a nosaltres cada nou projecte és una descoberta, un procés a través del qual créixer artísticament. En aquest cas, ens endinsem per primera vegada en el món del teatre musical, i ho fem acomapanyats d’una de les actrius i cantants més interessants del país: la Laura Guiteras.

La història de Mrs. Brownie és la d’una feliç coincidència. Un dia, després d’una estrena, un amic comú ens va presentar la Laura Guiteras, actriu i cantant que ja havíem pogut veure sobre l’escenari en diverses ocasions. La Laura feia temps que tenia al cap la idea de tirar endavant un projecte en què el protagonista central hauria de ser Mrs. Brownie, una cantant d’enorme prestigi internaciona, una autèntica diva de la música negra . Mrs. Brownie hauria de ser un titella, i la seva veu i el seu moviment, feina de la Laura. El nostre amic comú creia que nosaltres, que sovint hem treballat amb titelles, la podríem ajudar.

I va resultar que vam creure poder-nos ajudar mútuament. La Laura buscava algú que guiés el projecte, que li aportés una estructura de companyia sobre la qual desenvolupar la seva idea. A part, també necessitava una direcció artística i dramatúrgica, i algú amb qui compartir les seves descobertes dins el món del llenguatge del teatre de titelles. Nosaltres la podíem ajudar.

Per altra banda, a nosaltres feia temps que ens ballava pel cap la idea d’acollir algun projecte el primer impuls artístic del qual no sorgís de la pròpia companyia. Les idees dels altres són també molt bones i és tot un luxe que algú les vulgui compartir amb tu per fer-les créixer conjuntament. Ja ens va passar amb Sopa de Pedres, i ens venia de gust repetir. La Laura tenia una bona idea i, per tant, ella també ens podia ajudar.

I així va ser com vam decidir ajudar-nos i com vam començar a trobar-nos per donar forma a un espectacle en què la Laura dóna corda a tot el seu talent com a actriu, com a cantant i com a ballarina, afegint a més, una nova habilitat, la de titellaire.

A “Mrs. Brownie” el llenguatge actoral, la manipuláció d’objectes i la cançó es combinen a través dels tres personatges protagonistes: Mrs. Brownie (un titella de mida humana), una infermera (la Laura) i un vell pianista (l’Abel Boquera).

Sinopsi

“Mrs. Brownie” ens presenta la història d’una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entrenyable pianista, i d’una jove cuidadora, Mrs. Brownie viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit més esclatant.

A mig camí entre la vida i la mort, passant constantment del somni a la realitat “Mrs Brownie” mirarà amb tendresa i humor la humanitat d’algú que, després de ser considerat un mite, ha d’afrontar el seu final com qualsevol altra persona.

Equip artístic

Idea original: Laura Guiteras

Direcció i dramatúrgia: Víctor Borràs

Actriu i cantant: Laura Guiteras

Pianista i actor: Abel Boquera

Escenografia i titelles: Martí Doy

Vestuari: Nídia Tusal

Confecció: Ester Moreno

Música original: Laura Guiteras i Abel Boquera

Ajudant de direcció: Francesc Mas

Producció i distribució: Maria Hervàs

Distribució internacional: Marta Gràcia

Dossier de l'espectacle

Mrs. Brownie

Vídeo
Imatges
Somnis d'Alícia itinerant