D’un Quixot

D’un Quixot és el nou espectacle de Teatre Nu, una obra que uneix la música i el teatre i que troba en la figura del Quixot, l’element central per explicar la història d’un personatge apassionat per l’art, la música i el teatre.

L’espectacle juga amb el text de Cervantes, la música de Telemann i les diferents formes de cultura popular que, d’una manera o altra apareixen en el Quixot.

L’obra, interpretada per un quartet de corda, un guitarra i un actor, juga amb diferents elements del Quixot, seguint l’estructura de la suite burlesca de Telemann, però integrant múltiples referents populars de la novel·la de Cervantes.

A l’obra, un actor, un personatge quixotesc, amb espiracions i deliris de grandesa, es troba amb cinc músics, cinc homes pràctics, músics d’escola, que donen classes quan poden i que passen el barret al metro. Els cinc músics són convocats per executar la suite burlesa de Telemann en una gran funció musical. Però la gran funció només apareix a ulls de l’actor, que dins la pell de Quixot, porta el muntatge vers camins inesperats.

D’un Quixot, és, ja des del títol, la història d’un altre Quixot, d’un més segurament, n’hi ha hagut tants oi? Però aquest serà el nostre i viatjarà de la paraula a la música per explicar les penes i els deliris d’un Quixot sobre el Quixot, d’un Quixot dins el Quixot, d’una obra dins una altra i dins de moltes, una barreja d’estils, un diàleg d’imatges, un joc de miralls, música culta sobre el món popular i música popular sobre una de les obres més importants de la cultura universal.

Sinopsi

Cinc músics i un director apassionat es troben per crear un espectacle sobre la novel·la Don Quijote de la Mancha. Per fer-ho recorren a la Suite Burlesca de Telemann, obra a la vegada inspirada pel clàssic de Miguel de Cervantes. La passió i la fascinació per aquesta gran obra els conduirà a una experiència col·lectiva plena de creativitat musical, d’il·lusió teatral i d’amor per la cultura, per la literatura i per la bogeria en general.

Equip artístic
Direcció i dramatúrgia:

Víctor Borràs

Repartiment:

Francesc Mas

Toni Cabanes

Narcís Moltó

Quim Giménez

David Murgades

Jordi Maria Macaya

Música:

Georg Philipp Telemann

Escenografia:

Arian Morera

Producció i distribució:

Maria Hervàs i Marta Gràcia

Vídeo
Clip "D'un Quixot"
Related Projects

Leave a Comment