Hi havia una vegada…

1992

La nostra companyia es va formar el 1991 i durant uns quants anys vam compaginar la creació dels primers espectacles amb la nostra formació artística a l’Institut del Teatre de Barcelona.L’Odissea, Tot va bé si acaba bé o La pau perpètuavan ser obres amb les que vam començar a aprendre com tirar endavant una companyia de teatre.

odissea1

1999

A partir de l’any 1999 vam començar a funcionar com un col·lectiu professional, i ho vam fer amb el compromís de dirigir les nostres creacions als infants. Els nostres espectacles combinen el treball actoral amb el llenguatge propi del teatre visual i de titelles. Ens agrada explicar històries per a petits i grans i per fer-ho utilitzem obres d’autors que tinguin o hagin tingut la mateixa voluntat que nosaltres.

pau1

2000

L’any 2000 vam estrenar L’home just, un espectacle que a partir de diferents contes populars recopilats per diferents autors reflexiona sobre la justícia i sobre la mort. Aquest espectacle va guanyar el premi Xarxa-Sgae de teatre per a públic infantil i juvenil.

just1

2002

L’any 2002 l’espectacle que vam estrenar va ser En Bolavà detectiu, una divertida parodia sobre el món de la novel·la negra, basada en un text de l’escriptor català Josep Maria Folch i Torres. Aquest escriptor es va caracteritzar, durant la primera meitat del segle vint, per mantenir un profund compromís amb la creació d’obres per a nens i nenes.

bolava1

2003

Un any després d’estrenar En Bolavà detectiu, la companyia vam presentar Els nens de la meva escala, un text del poeta català Joan Salvat Papasseit, un cant a la infantesa i a les ganes de viure. Les paraules que el poeta malalt i lluny de casa escrivia a les seves dues filles petites ens encomanen a tots l’admiració per cada una de les descobertes de l’infant.

nens1

2004

L’any 2004 vam estrenar la nostra primera coproducció amb un altre teatre: La Ventafocs (potser sí, potser no). El Teatre Nacional de Catalunya va encarregar a l’escriptor Josep Maria Benet i Jornet una adaptació delconte la Ventafocs, nosaltres la vam escenificar. És un espectacle que s’endinsa en la tradició per explicar una Ventafocs allunyada de les versions més conegudes de Perrault o Grimm. Una bona oportunitat per conèixer una altra versió d’aquesta coneguda història.

venta1

2007

El mes de gener del 2007 vam estrenar al Centre de Cultura contemporanea de Barcelona el muntatge: La Lluna d’en Joan,un espectacle basat en un llibre de la Carme Solé Vendrell. Una versió del conte que pretén transmetre de forma teatral tot allò que les seves il·lustracions ens presenten. Un enorme estímul per una companyia que, des de fa anys, treballa amb imatges, paraules i titelles.

lluna1

2008

Al maig de 2008 estrenem Somnis d’Alícia, el nostre primer espectacle de carrer inspirat en la popular novel·la de Lewis Carroll. L’espectacle està centrat en la figura de l’Alícia, un titella gegant que es passeja i somnia pels carrers de pobles i ciutats.

alicia1

2009

L’any 2009 estrenem Avi Ramon un espectacle que s’endinsa en els vincles afectius entre avis i néts. Els avis es fan grans, els néts també, ambdós s’ajuden en un procés que els porta a canvis i aprenentatges constants. Avi Ramon es fixa en un avi i la seva néta, i en com viu la nena un procés en el qual ella està aprenent i el seu avi oblidant. Actualment aquest espectacle està distribuït per Núria Crosas.

avitp

2011

El 2011 presentem Sopa de Pedres . Un espectacle que reflexiona sobre la necessitat de trobar en l’enginy i la creativitat col·lectives la solució a les dificultats globals. Ens ha semblat interessant lligar el nou espectacle amb el context de crisi generalitzat per aportar, des de la nostra humil naturalesa de companyia de teatre, un senzill missatge d’optimisme.

sopa2

2012

Pel Festival Grec de Barcelona de 2012 estrenem Raspall de Pere Calders, un conte en el qual l’autor ens aboca a un món fantàstic que té com a punt de partida una absoluta quotidianitat, situacions properes, personatges ben normals que es troben de sobte immersos en fets que no tenen una explicació racional. A Raspall , el món dels infants, meravellós, obert i reticent a la lògica, s’enfronta a la racionalitat dels adults i s’hi acaba imposant.

raspatp

2014

L’any 2014 vam estrenar Torna Robin Hood, una comèdia amb la qual ens va venir de gust de reflexionar sobre els herois, sobre la necessitat que tenim de confiar en algú que ens tregui les castanyes del foc, i fer-ho a partir d’un personatge tan conegut, que ningú no en sap gairebé res. La Rita i en Ramon, dos antiherois de llibre, protagonitzen una història que ens divertim molt interpretant.

Torna Robin Hod

2015

L’any 2015, vam estrenar Mrs Brownie, el nostre primer espectacle musical. Conjuntament amb la Laura Guiteras i l’Abel Boquera vam donar cos i veu a una diva de la música negra que es troba al final de la seva vida i canta les cançons que la ven una estrella acompanyada del seu inseparable pianista i de la seva cuidadora. Un espectacle divertit i tendre que continua donant-nos moltes alegries.

Mrs. Brownie

2015

La casa del Teatre Nu. L’any 2015 va ser un any molt intens. Entre d’altres , vam obrir un local al centre del nostre poble, Sant Martí de Tous. Es tracta d’un antic magatzem de gra que hem recuperat per dur-hi a terme la nostra activitat creativa i per acollir tota mena de propostes relacionades amb el món del teatre que fomenten la comunicació entre els creadors i els seu públic.

logo-la-casa-del-teatre-nu

2015

La primera activitat que va acollir La Casa del Teatre Nu va ser l’estrena de La Senyora de Tous, un espectacle que adapta una de les llegendes més conegudes del poble on treballem. En el marc del Festival de Llegendes de Catalunya, vam estrenar una obra que aprofita teatralment totes les possibilitats de l’espai escènic en què treballem cada dia. Un espectacle proper, que ens connecta amb el nostre territori.

Sra.Tous

2016

L’any 2016 estrenem D’un Quixot, un joc amb cinc músics que fan d’actors i un actor que s’apassiona per la música, un divertiment amb el Quixot com a eix central i com a únic protagonista. Una nova experiència absolutament apassionant que ens permet d’acostar-nos a l’obra de Cervantes i a la suggerent música de Georg Phillipp Tellemann.

D'un Quixot

2016 - 2017

Per al curs 2016-2017 presentem Maure el dinosaure, un espectacle per a infants a partir de tres anys que s’endinsa amb humor i tendresa dins les vivències d’una nena i el seu amic inseparable, un dinosaure blau i gros de punxes blanques. Un espectacle en què l’autèntica veritat és la del joc de l’infant.

Maure el dinosaure

continuarà…